Home / Lifestyle  / Šape sa Instagrama: Dnevna Doza Džekca

Šape sa Instagrama: Dnevna Doza Džekca

Džekac i Behka su instagram tandem koji svojom dnevnom dozom simpatičnih fotografija uveseljava sve svoje fanove. A time čine i dobro djelo

Ako ste barem jednom pomislili kako su vaši feedovi preplavljeni preslatkim fotografijama kućnih ljubimaca, u pravu ste. Porastom društvenih mreža i sve većom potrebom za kvalitetnim influencer marketingom posljednjih godina povećava se i broj krznenih influencera (petfluencera) ili četveronožnih ljubimaca čije profile na Instagramu i Facebooku prati veliki broj korisnika i korisnica.

Prema navodima Likeable.com četvrtina sadržaja podijeljenog na društvenim mrežama sadrži kućne ljubimce – toliko da je svaki šesti vlasnik ili vlasnica kućnih ljubimaca otvorio profil posebno za svog ljubimca. Ovi su profili dobili apsolutno nepredvidljivu popularnost na internetu gdje su hashtagovi poput #dogsofinstagram prikupili više od 155 miliona postova. Ti profili su, često kreirani kao način jednostavnog segmentiranja sadržaja njihovih vlasnika i vlasnica, zapravo rasli brže od onih koji pripadaju njihovim ljudskim drugarima i drugaricama, gdje jedna od svake dvije osobe vjeruje da njihov ljubimac privlači više pažnje na mreži nego oni sami. 

30 posto vlasnika i vlasnica kućnih ljubimaca priznaje da prati kućne ljubimce poznatih i slavnih na društvenim mrežama radije nego druge sadržaje, a 33 posto bi bilo jednako uzbuđeno da upozna svoju omiljenu slavnu ljubimicu i ljubimca, kao i svoju omiljenu ljudsku zvijezdu. To je najbolje objašnjenje obožavanja i uticaja koje imaju naši krzneni drugari i drugarice u digitalnom prostoru, stvarajući savremeni fenomen na društvenim mrežama, poznat kao „petfluencing“.

U Bosni i Hercegovini, ali i regionu, također postoje šapice koje neodoljivim fotografijama svakodnevno izmame naše lajkove i reakcije. Redakciji magazina WOOF.ba jedna je privukao posebnu pažnju.

Njegovo ime je Džekac i jedan je od pionira “petfluencinga” u Bosni i Hercegovini. Porijeklom iz Rusije, ovaj simpatični i izuzetno fotogenični JRT živi u savršenom skladu sa Tamom, Archijem i Jessy, te vlasnicom Belmom, svim fanovima poznatijom kao Behka. Međutim, Džekac nije postao influncer iz dosade, već iz potrebe da se prodajom svojih proizvoda, šolja, maski za lice, duskerica ili majica sa njegovim likom, obezbijedi hrana mnogim napuštenim i uličnim mačkama i pasima o kojima ova simpatična porodica brine.

Novac od prodaje svih proizvoda koje Džekac dnevno reklamira idu na troškove zbrinjavanja i hranjenja velikog broja uličnih šapica, stoga, kupovinom bilo kojeg proizvoda direktno pomažete šapama. A boljeg influencinga nema. Stoga, zapratite Facebook stranicu ili Instagram profil i napravite dobro djelo. A zauzvrat, Džekac i njegova ekipa uveselit će vas sjajnim i zabavnim sadržajem dok skrolate svoje društvene mreže.

Mi smo najveći zaljubljenici i zaljubljenice u šapice i njuškice. Uživamo u istraživanju tema vezanih za zdravlje i životni stil kućnih ljubimaca. Najiskrenije i najglasnije se smijemo u razgovorima sa vlasnicima i vlasnicama pasa. Vikendima bacamo lopticu za članove i članice naše čupave porodice.

NO COMMENTS

POST A COMMENT