Home / Intervju  / DOGOTEKA: Prirodna i efikasna suplementacija za zdravlje i fizičku formu naših ljubimaca

DOGOTEKA: Prirodna i efikasna suplementacija za zdravlje i fizičku formu naših ljubimaca

Razgovarali smo sa osnivačicama slovenačkog brenda "Dogoteka", djevojkama koje stoje iza inovativne kompanije za proizvodnju prirodne suplementacije za kućne ljubimce

Kada ste vlasnici i vlasnice pasa i mačaka u stalnoj ste potrazi za najkvalitetnijom hranom, adekvatnom suplementacijom i najboljim proizvodima za njegu svojih ljubimaca. Tragajući za takvim proizvodima u Bosni i Hercegovini i regionu došli smo na adresu slovenačke kompanije Dogoteka, specijalizovane za proizvodnju suplementacije za pse i mačke. Iako nisu prisutni na bosanskohercegovačkom tržištu interesovalo nas je otkud ideja za pokretanjem vlastite proizvodnje suplemenata i šta to možemo pronaći na njihovim policama.

Dogoteka je inovativna i mlada slovenačka kompanija za proizvodnju suplementacije za kućne ljubimce, osnovana na temelju više od četrdeset godina iskustva u veterinarskoj i uzgajivačkoj praksi. Zabrinutost za dugovječnost i dobrobit kućnih ljubimaca dovela je sestre, Kseniju i Živu, te veterinara Patrizia, do toga da traže efikasno i prirodno rješenje za njihovo zdravlje i fizičku formu. Tako se 2013. godine rodila ideja za pokretanjem vlastite kompanije.

Ekipa pet magazina WOOF.ba razgovarala je sa Ksenijom i Živom, osnivačicama “Dogoteke”:

Otkud ideja za pokretanjem brenda “Dogoteka”?

Kao što to obično biva sa sjajnim podzetničkim idejama, Dogoteka je nastala iz vlastite potrebe za psećim i mačijim suplementima koji imaju efekta, koji pomažu i djeluju u dnevnim potrebama naših krznenih drugara i drugarica, u kombinaciji sa velikom ljubavlju prema prirodi i prirodnoj proizvodnji. Ugodno s korisnim, reklo bi se.

Kao vlasnici i uzgajivači pasa sve vrijeme smo bili u potrazi za suplementima na našem tržištu koji bi odgovorili potrebama i životnom stilu naših ljubimaca. Obzirom da smo vlasnici i poznate uzgajivačnice njemačkih doga “della Baia Azzurra” jako često smo putovali svijetom, tako da ni strano tržište nije odgovorilo našim potrebama. Iz tog razloga smo odlučili da kombinovanjem različitih sastojaka, a koji su inače jako skupi i teški za upotrebu, sa znanjem koje smo stekli radeći u ovoj industriji, kreiramo našu liniju proizvoda. Tako smo se 2013. godine upustili u avanturu zvanu “Dogoteka”.

Primarni cilj je bio da efikasnost i učinkovitost proizvoda, bez obzira koliko njihovi sastojci i proizvodnja bili skupi, ne kompenziramo zarad ekonomskog interesa kompanije. Naši ljubimci zaslužuju najbolju njegu, stoga, samo najbolji i najkvalitetniji proizvodi su nastali u našoj proizvodnji.

Koje proizvode naši čitatelji i čitateljice mogu da naruče sa “Dogoteka” polica?

Proizvodnju smo počeli sa onim što smo i sami najviše trebali. Četiri “Dogoteka” proizvoda su lansirana još na samom početku: LactoAdapt – prirodni probiotik, iznimno važan u dnevnoj ishrani pasa obzirom na njegov uticaj na generalno zdravlje pasa, te metabolički i imuni sistem. ProArtLeg junior – prirodni proizvod za pse u razvoju koji im obezbjeđuje svu suplementaciju za pravilan rast i razvoja.

Zatim ProArtLeg Maxy and ProArtLeg, našim klijentima i klijenticama poznatiji kao Maxy i Mini. Prirodni proizvodi za anti upalne procese prilikom rasta i razvoja kukova, ligamenata i tetiva, bazirani na ProTrixan formuli, posebno patentiranoj isključivo za “Dogoteka” proizvode.

U godinama koje su iza nas našu liniju proizvoda proširili smo i sa Multiadapt – Multivitaminic all in one boosterom za imunitet, CortiAdapt – prirodnim proizvodom za kožu i krzno na bazi kortizona, FertiAdapt – proizvodom za pripremu tjeranja kod ženki i plodnosti kod mužjaka, Celervis pet – energetskom pastom za pse i DiaGiar – formulu posebno kreiranu za uspostavljanje prirodne peristaltike crijeva koja može biti narušena infekcijom protoze džardija, koja je česta pojava kod pasa. Pored toga, DogoMilk, Soft Pad Butter i Dogogel su također dostupni na našem web shopu.

Gdje se proizvode vaši proizvodi? Da li je bilo teško pronaći adekvatnog proizvođača obzirom da se radi o suplementacijskim proizvodima?

Naši proizvodi se proizvode u Italiji gdje žive Ksenija i Patrizio. Imali smo veliku sreću što smo našli kompaniju i proizvođača koji je imao sluha za naše potrebe i kreativnost da kombinira svoje iskustvo sa našim. Koristeći u potpunosti prirodnu proizvodnju uspjeli smo postići iste standarde kao i u farmaceutskoj proizvodnji, ne kompenzirajući kvalitet i efikasnost samih proizvoda.

Na koji način se proizvodi mogu naručiti u Bosni i Hercegovini?

Iako trenutno nismo prisutni u zoo centrima i veterinarskim apotekama u Bosni i Hercegovini svi naši proizvodi se mogu naručiti direktno iz Slovenije, putem našeg web shopa. Već sada imamo vjerne kupce iz Bosne i Hercegovine koji su se uvjerili u efikasnost naših proizvoda, te nas jako raduje činjenica da je ova priča proširena i regionalno. Online kupovina na našoj zvaničnoj web stranici je 100% sigurna, uz mogućnost kartičnog i PayPal plaćanja, uz DHL dostavu. Narudžbe preko 150 EUR dobijaju i besplatnu dostavu.

Svjesni smo i činjenice da je trenutna situacija uzrokovana pandemijom virusa COVID-19 uticala i na vrijeme isporuke naše kurirske službe, ali i dalje radimo nesmetano i svi zainteresovani kupci, uz popust od 20% mogu poručiti sve naše proizvode (promotivni kod je CV20).

Mi smo najveći zaljubljenici i zaljubljenice u šapice i njuškice. Uživamo u istraživanju tema vezanih za zdravlje i životni stil kućnih ljubimaca. Najiskrenije i najglasnije se smijemo u razgovorima sa vlasnicima i vlasnicama pasa. Vikendima bacamo lopticu za članove i članice naše čupave porodice.

NO COMMENTS

POST A COMMENT