Home / Lifestyle  / Druženje sa Šapom u BIS-u

Druženje sa Šapom u BIS-u

Udruženje za zaštitu životinja "RUKA ZA ŠAPU" organizuje malo drugačije druženje koje u fokusu ima naše najbolje krznene prijatelje i prijateljice

Udruženje za zaštitu životinja “Ruka za šapu” organizuje, zajedno sa Brew Imperial Society, Husse hranom i Woof.ba magazinom, svoju prvu konferenciju/bazar za životinje. Događaj pod nazivom “Druženje sa Šapom” bit će održan u Sarajevu 26.01.2020. godine od 11 do 18 sati u Brew Imperial Society (bivše kino ImperiJal).

Edukativni dio druženja: Konferencija

Prvi dio cjelodnevnog druženja koncipiran je na način da će učesnici i učesnice imati priliku da poslušaju predavanja stručnjaka i stručnjakinja iz različitih oblasti: od ishrane pasa, ponašanja pasa i bihejvioralne biologije, preko problema pasa lutalica u Bosni i Hercegovini do pokretanja prvog bosanskohercegovačkog pet lifestyle magazina. Govornici i govornice su: dr. vet. met. Damir Teparić, dr. sci. Nedim Šuta, specijalista za ponašanje pasa i FCI sudija, dr. vet. med. Haris Šukman, Senad Alibegović, suosnivač prvog bh. pet lifestyle magazina i Anja Stojisavljević, organizatorica ispred Udruženja za zaštitu životinja “Ruka za šapu”.

Osnovni cilj integrisanja konferencijskog dijela u sam bazar je okupljanje bosanskohercegovačke struke i ljubitelja i ljubiteljiva pasa i mačaka koji mogu dati odgovore na naša pitanja o kućnim ljubimcima, ali i umrežavanja sa istima. Karte za ovaj dio događaja, po simboličnoj cijeni od 5 KM, bit će dostupne na dan događaja u prostorijama BIS-a (Maršala Tita br. 56).

Foto: Adis Nović (Anlense Photography)

Zabavni dio druženja: Bazar

Zabavni dio druženja, prodajni bazar, počinje od 13:00 sati i trajat će sve do 18:00 sati. Ulaz na ovaj dio je besplatan, a u okviru bazara bit će organizovana nagradna igra sa simboličnim učešćem od 5KM na kojem ćete moći osvojiti vrijedne nagrade.

“Nakon konferencijskog dijela druženja, event postaje mjesto otvorenog tipa za sve ljubitelje naših krznenih prijatelje, te u opuštenoj atmosfere ćete moći da se družite, zabavite, popričate sa govornicima i ostalim gostima, te obradujete svoje ljubimce poklonom sa pet bazara na kojem će vam se naši prijatelji I izlagači predstaviti po promotivnim cijenama” poručuju iz udruženja “Ruka za šapu”.

Foto: Adis Nović (Anlense Photography)

Dođite sa svojim krznenim prijateljima i prijateljicama u nedjelju 26. januara na najbolje druženje u gradu, lijepo se provedite i istovremeno pomozite našim napuštenim psima i macama.

Važno je naglasiti da će sav novac prikupljen na bazaru biti uplaćen na račun Udruženja u  svrhu raspodjele novčanih sredstava, pokrivanja veterinarskih troškova, kupovine hrane, a dio će biti ostavljen u fond za hitne slučajeve. Posjetioci/teljice će pored novčanih donacija, moći donirati i hranu kao i sve ostale proizvode za životinje.

Više o Druženju sa Šapom možete pratiti na zvaničnom Facebook eventu, a za sve dodatne informacije možete se obratiti putem e-maila udruzenje.rukazasapu@gmail.com.

Mi smo najveći zaljubljenici i zaljubljenice u šapice i njuškice. Uživamo u istraživanju tema vezanih za zdravlje i životni stil kućnih ljubimaca. Najiskrenije i najglasnije se smijemo u razgovorima sa vlasnicima i vlasnicama pasa. Vikendima bacamo lopticu za članove i članice naše čupave porodice.

NO COMMENTS

POST A COMMENT