Home / Lifestyle  / Savršeni novogodišnji pokloni sa skandinavskim potpisom

Savršeni novogodišnji pokloni sa skandinavskim potpisom

Štokholmski dizajnerski dvojac donosi nam savršenu kombinaciju četveronožnih kućnih ljubimaca, minimalističkog dizajna i umjetnosti

Sezona novogodišnjeg darivanja je uveliko počela, što bi značilo da je traženje idealnih poklona za naše najdraže, a pogotovu za one zaljubljenike i zaljubljenice u četveronožne prijatelje i prijateljice, jedan od najvećih izazova.

Svi imamo barem jednog prijatelja ili prijateljicu koji su ludi za svojim kućnim ljubimcima, stoga, kombinovanje novogodišnje euforije sa njihovim omiljenim drugarima i drugaricama idealna su prilika da im priuštimo originalne i autentične poklone. Obzirom da je bosanskohercegovačko tržište poprilično malo i ne postoji pretjerano veliki broj specijaliziranih pet concept prodavnica ili dizajnerskih proizvoda (iako i mi imamo određene cool proizvode o kojima ćemo pisati u narednim danima), virtuelno smo se prošetali do glavnog grada Švedske odakle vam donosimo inspiraciju za vaše novogodišnje pet inspired poklone.

Josefine Wikström Nilsson i William von Heidenstam početkom ove godine pokrenuli su My Pet Poster, start-up koji se bavi izradom peronaliziranih i minimalističkih portreta kućnih ljubimaca, ručno rađenih na najkvalitetnijim papirima u njihovom štokholmskom dizajn studiju.

Sve crteže ručno ilustrira Josefine svojim minimalističkim estetskim potpisom, a zatim personalizira na temelju imena vašeg ljubimaca, sa datumom rođenja, pasminom i karakterističnim osobinama. Ako imate psa, mačku ili drugog malog kućnog ljubimca kojeg želite ovjekovečiti za sebe ili prijatelja ili prijateljicu, a 60 EUR (koliko u prosjeku košta jedan personalizirani poster) My Pet Poster je prava adresa.

Mi smo najveći zaljubljenici i zaljubljenice u šapice i njuškice. Uživamo u istraživanju tema vezanih za zdravlje i životni stil kućnih ljubimaca. Najiskrenije i najglasnije se smijemo u razgovorima sa vlasnicima i vlasnicama pasa. Vikendima bacamo lopticu za članove i članice naše čupave porodice.

NO COMMENTS

POST A COMMENT